23948sdkhjf

Toyota visar framtidsteknik

Toyota-koncernen deltar med en utställning vid den 16:e världs­kongressen om intelligenta transportsystem (ITS) som hålls på Stockholmsmässan i Älvsjö.
"World Congress on ITS" är världens största och mest betydelsefulla internationella konferens kring intelligenta transportsystem. Den arrangeras årligen växelvis i Europa, Asien/Australien och Amerika och utgör en arena där ITS-relaterade aktörer (myndigheter, vetenskapliga institutioner och företag) världen över kan presentera de senaste ITS-rönen och -produkterna i föreläsningar, utställningar och praktiska demonstrationer.

I anslutning till årets konferenstema "ITS in Daily Life", presenterar Toyota - med speciellt fokus på säkerhet, miljö och komfort - sina idéer för framtida uthålliga transporter, de projekt som bedrivs för att förverkliga dessa idéer och de bidrag som tekniken och tjänsterna kring intelligenta transportsystem ger till samhället och vardagslivet.

När det gäller trafiksäkerhet visar Toyota ett fordon baserat på Lexus LS-modell och videor på verifieringstester av system där fordon samverkar med den omgivande infrastrukturen. Systemen testas i Japan och närmar sig snart praktiskt bruk, tack vare samarbeten mellan privat och offentlig sektor. Dessutom finns i utställningen en körsimulator, där deltagarna på ITS kan prova på de avancerade trafiksäkerhetslösningar som Toyota hoppas att kunna utveckla kring dessa system.

Avseende miljön presenterar Toyota - förutom sin teknik kring intelligenta transportsystem - även de omfattande satsningar som företaget gör för att förbättra miljön genom att bidra till utvecklingen av mer miljöeffektiv körning. Bland annat söker man hitta en bra balans mellan att å ena sidan köra så bränslesnålt som möjligt, och å andra sidan åstadkomma ett maximalt effektivt trafikflöde.

När det gäller komfort visas dels Toyotas olika avancerade förarstödjande system, dels de informationssystem som tagits fram, såsom G-BOOK mX-tjänsten i Japan och de telematiktjänster som börjar tas i bruk i USA och Kina.

Källa: Toyota
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109