23948sdkhjf

Värmlandstillverkaren tar ny lina i drift

Nu står de redo att producera flödesplattor till bränsleceller då efterfrågan ökar.
Cell Impact, med bas i Karlskoga i östra delen av Värmland, har tagit sin nya produktionslina i drift. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi är mycket nöjda att ha genomfört denna viktiga milstolpe där tidpunkten för ett idrifttagande är mycket god nu när bränslecellsmarknaden äntligen tar fart, säger Cell Impacts vd Mats Wallin.

Bolaget har tidigare informerat om sin pågående installation och färdigställande av en ny produktionslina i Karlskoga för produktion av flödesplattor.

Huvudsyftet med produktionslinan är att i närtid kunna möta kundernas efterfrågan på ökade volymer av flödesplattor till bränsleceller. En stor del av detta arbete och relaterade investeringar har ägt rum under 2016.

Cell Impact levererar höghastighetsslagenheter. De producerar detaljer, till exempel flödesplattor, i små- till medelstora volymer. De gör också verktyg anpassade för höghastighetsapplikationer samt utför konsulttjänster .

Linan har på ett tillfredställande sätt uppnått ställda krav i samband med slutförande av ramordern från en kinesisk kund kommunicerad den 16 november förra året, heter det.

Det ska ge bolaget möjligheten att producera flödesplattor i en hög takt.

Cell Impact har därmed uppnått en viktig milstolpe att kunna ta större volymorder. Bolaget bedömer även att det finns utrymme till förbättringar i produktionslinan med möjlighet att ytterligare öka produktiviteten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11