23948sdkhjf

Investerar 130 miljoner i Töreboda

Det blir mer automatik med ett antal robotar i drift.
Ståldörrtillverkaren Daloc i Töreboda i Västergötland gynnas av den starka byggmarknaden och har fullt upp att göra i fabriken. Nu bygger de ut med cirka 3 400 kvadratmeter. Investeringsvolymen totalt denna gång landar på runt 130 miljoner kronor. Huvudentreprenör är Skanska som har hjälp av lokala företag. Det rapporterar Skaraborgs Allehanda.

Familjeföretaget Daloc har tillverkat klassade dörrar i över 70 år. Dörrar som skyddar människor och egendom mot brand, ljud och inbrott, oavsett om dörrarna är tillverkade av stål eller trä.

– Vi skulle egentligen ha bytt ut en lina, men nu bygger vi ut och skapar förutsättningar för ökad volym, säger koncernchefen Fredrik Silverstrand till tidningen.

Bolaget uppger att det har framtidssäkrat produktionen av såväl stål- som trädörrar genom mark som möjliggör nybyggnation. Just vad gäller ståldörrar kan Daloc nu bygga ut två och en halv gånger mer än den yta som för närvarande uppförs.

Utrustningen blir högteknologisk med ett antal robotar i drift. Det blir mer automatik, endast slutmontering och kontrollen ska utföras manuellt.

– Vi kan förändra utseendet på våra produkter och bli mer flexibla i färgval och annat i framtiden, säger Silverstrand till Skaraborgs Allehanda.

Fabriken ska stå klar till mitten av juni.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08