23948sdkhjf

Trelleborgsveteranen blir chef på polymerkoncernen

Han har jobbat på Trelleborg under de senaste 15 åren.
Hexpols styrelse har utsett Mikael Fryklund till vd. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget är en global polymerkoncern med starka positioner inom avancerade polymerpackningar för plattvärmeväxlare samt hjul i plast och gummimaterial för truck- och länkhjulsapplikationer.

Kunderna är i huvudsak den globala fordons- och verkstadsindustrins systemleverantörer, bygg- och anläggningsindustrin, energi-, olje-, och gassektorn, tillverkare av medicinteknik, samt OEM-tillverkare av plattvärmeväxlar och truckar. Koncernen har totalt cirka 4 100 anställda i elva länder.

Valberedningen har som tidigare kommunicerats föreslagit Georg Brunstam, nuvarande vd, till ny styrelseordförande till årsstämman den 28 april.

Mikael Fryklund är för närvarande och sedan 2012 affärsområdeschef inom Trelleborg och ingår i koncernledningen.

Tidigare har Fryklund haft andra ledande positioner inom Trelleborgkoncernen (sedan 2002) samt inom Boschkoncernen. Mikael Fryklund, född 1963, är civilingenjör och har dessutom en fil kand i ekonomi.

– Med rekryteringen av Mikael Fryklund får Hexpol en koncernchef med bred internationell erfarenhet från gummi- och plastindustrin. Mikael har sedan 2012 framgångsrikt utvecklat Trelleborg Industrial Solutions genom stärkta globala positioner, såväl organiskt som genom förvärv, säger Hexpols avgående vd Georg Brunstam.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.081