23948sdkhjf

Nytt världspatent för industriell rengöring

Det här är den största händelsen inom tvätt sedan ultraljudet uppfanns.
LPW Reinigungssysteme har utvecklat ett nytt system för industriell rengöring. Det beskrivs som troligen det största som har hänt inom tvätt sedan ultraljudet uppfanns. Det framgår av ett pressmeddelande.

Jönköpingsbaserade Euromaskin är svensk representant för det tyska bolaget och kan nu erbjuda denna teknik i LPW Powerjet-tvättar som fyller kammaren, kör flödestvättning, ultraljud och CNp (Cyklic Nucleation Process) i kombination med fullflödesfinfilter ned till 5 micron.

– Jag var nere och körde tvätt-tester på LPW i Tyskland i går och såg hur det fungerade. I Sverige är det fokus på dom små partiklarna 5,15,100 µ och med denna teknik är det möjligt att nå dessa krav, uppger Euromaskins försäljningschef Mattias Peterzon.

Har ni något försäljningsmål för den här produkten?

– CNp kommer att vara standard på alla LPW:s kammartvättar som heter Powerjet. Man måste ha vattenfylld kammare för att kunna använda tekniken. Vi räknar med att sälja 5-10 maskiner i Sverige per år, uppger Mattias Peterzon för Metal Supply.

Den nya tekniken är nu patenterad i hela världen.

Ultraljud fungerar nästan enbart på ytan där miljontals bubblor skapas som imploderar och tar bort smuts.

CNp skapar bubblor inifrån. Temperaturen i badet är 70 grader och genom att skapa ett undertryck (vakuum) kokas vattnet i sekvens och bubblor skapas som leder bort dom riktigt små partiklarna från detaljen som tvättas. Genom att man kör det i sekvens lyfter bubblan med smutsen ut från hålet.

Euromaskin representerar några av Europas största tillverkare av maskiner och tvättutrustning. Bolaget ingår i Stenbergs.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093