23948sdkhjf

Här är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare bland ingenjörer

De behöver rekrytera hundratals fler mjukvaruingenjörer framöver.
Sveriges högskoleingenjörsstudenter har utsett Volvo Cars till landets mest attraktiva arbetsgivare. Även hos civilingenjörsstudenter placerar sig Volvo Cars nära toppen; på andra plats. Det visar Universums årliga undersökning FöretagsBarometern, som besvarats av över 21 000 svenska universitets- och högskolestudenter. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Detta är en viktig milstolpe för Volvo Cars och ett bevis för att vi är på rätt väg mot att bli en verkligt attraktiv arbetsgivare, säger Hanna Fager, chef för Human Resources på Volvo Cars.

Bilindustrin genomgår just nu en stor förändring där områden som mjukvara, elektrifiering och uppkoppling blir allt viktigare. Denna utveckling kräver en ny typ av kunskap också inom Volvo Cars.

Volvo Cars har under de senaste fem åren anställt omkring 10 000 personer på global basis, varav cirka 2 000 ingenjörer i Göteborg, och rekrytering fortgår. Just nu söker företaget hundratals nya mjukvaruingenjörer för att stärka utvecklingen av nästa generations teknik inom säkerhet, självkörande bilar och elektrifiering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109