23948sdkhjf

Volvo ökar pressen

Volvo PV ska skära ner antalet underleverantörer och ökar samtidigt pressen på de återstående. Volvo PV:s produktutvecklingschef lyfte på slöjan under Stora Underleverantörsdagen .
På torsdagen var det Stora Underleverantörsdagen i Södertälje. Här talade Volvo PV:s produktutvecklingschef Magnus Jonsson om biltillverkarens framtida krav på underleverantörerna. 360 underleverantörer var församlade för att höra budskapet.

Med den senaste tidens försäljningsras är siktet nu inställt på att tillverka 350 000 – 400 000 bilar om året.
- Med en så låg årsvolym måste vi effektivisera mer, sade Magnus Jonsson.

Volvo tänker därför bli ännu tuffare i sitt urval av underleverantörer och ska skala bort 10 procent. De återstående underleverantörerna måste ha mer driv, förmåga att agera själva och ligga framme i utvecklingen.

Kommande bilmodeller måste var mer flexibla och måste kunna tillverkas både i Torslanda och i Gent för att kapaciteten ska kunna utnyttjas bättre i båda produktionsenheter.

Fabriken i Gent går på högvarv och kommer att få möjlighet att låna 200 miljoner Euro med garantier från den flamländska regeringen. Därför fruktar många svenska underleverantörer att produktionsenheten i Gent kommer att växa sig för stark. Volvo PVs presschef, Maria Bohlin, meddelade att diskussioner pågår.

Magnus Jonsson säger att det inte finns planer om att flytta produktutvecklingen från Göteborg till Gent.

Källa: Mentoronline
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094