23948sdkhjf

SSG lanserar tjänst för cisternövervakning

Målgruppen är inköpare, kemikalietillverkare och transportörer.
I nära samarbete med bland andra ProcessIT, SCA Obbola, SCA Munksund och Microsoft, har SSG utvecklat en ny teknisk IoT-plattform för industrin. Namnet är SSG Connect. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den första praktiska tillämpningen av denna plattform, är en helt ny tjänst för automatisk cisternövervakning ute på anläggningarna.

– Vi har utvecklat en standard och en gemensam industrilösning för övervakning av nivåer i kemikalietankar och cisterner, säger Lena Wiig, tjänstechef på SSG.

Med den nya automatiska cisternövervakningen kan kemikalieleverantörer och inköpare ute på anläggningarna snabbt följa vad som händer i cisternerna.

Målgruppen för den nya tjänsten för cisternövervakning är inköpare på anläggningarna, kemikalietillverkare och transportörer och målet med den nya tjänsten har varit att uppnå ökad effektivitet, bättre omsättning, ökad kundnöjdhet och minskad risk.

Utvecklingsarbetet är nu klart och tjänsten ska närmast vara i drift och lanseras innan sommaren.

SSG, som ägs av industrin, betraktas som en neutral ”trusted third part” och ses därför som en naturlig ägare av IoT-plattformen.
Läs mer om: SSG
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109