23948sdkhjf

Gnosjöbolaget som har blivit en riktig mjölkkossa för ägarna

De tre största privata ägarnas aktier har på ett år ökat med nästan 900 miljoner i värde.
Gnosjöbolaget Garo har blivit en riktig mjölkkossa för ägarna. De tre största privatägarnas förmögenhet i företaget har på ett år ökat med 868 miljoner kronor. Det rapporterar Värnamo Nyheter.

För ett år sedan introducerades Garo på börsen. Priset per aktie var 73 kronor. Redan efter några minuter hade den stigit till 97 kronor. I dag är priset runt 245 kronor, med en topp på över 270 kronor.

Garo bedriver verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Irland och Polen. Bolaget omsätter cirka 550 miljoner kronor och har omkring 260 anställda. Huvudkontoret finns i Gnosjö. Aktien är noterad på Stockholmsbörsens lista för mindre bolag, small cap.

Det startades som ett familjeföretag redan år 1939 och de två största ägarna är kusinerna Lars Svensson och Jerzy Petersson. Båda bor i Gnosjö i Småland.

Garo gynnas av en stark byggkonjunktur vilket är positivt för deras elprodukter. Det finns en stor framtidstro i bolaget.

Fordonsbranschen satsar stort på elmotorer och Garo tillverkar laddstolpar vilket är en vara med stor potentiell efterfrågan.

Samtidigt finns det nu aktieanalytiker som varnar för att Garoaktien kan vara övervärderad, skriver tidningen.

Bland andra väl representerade ägare finns Göteborgsbaserade Vätterleden Invest, Nordea Investment, Lannebo fonder och Fjärde AP-fonden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125