23948sdkhjf

Klocktillverkaren förbättrar kommunikationen mot sina leverantörer

Nu får de en bättre kontroll jämfört med tidigare.
Företaget Daniel Wellington har investerat i Solidworks 3D CAD genom samarbete med PLM Group. Det framgår av ett pressmeddelande.

PLM Group är en stor nordisk leverantör av Solidworks från Dassault Systèmes.

Daniel Wellington uppges göra detta för att bland annat på ett bra och säkert sätt kunna kommunicera modeller med sina leverantörer.

Nu får företaget en mer övergripande kontroll då systemet innebär att man har tillgång till samma digitala modell för ändringar, produktion och presentation. Det ger en bättre och säkrare kommunikation för att ta företaget in i framtiden.

Solidworks används även till att ta fram prototypdesign med 3D-skrivare för att snabbt få en fysisk prototyp, inte bara visuell.

– Det här är ett steg mot att bli smartare och mer effektiva inom vår produktutveckling, säger designchefen Olof Nordström.

Daniel Wellington startades 2011 av Filip Tysander som under en resa blivit vän med en engelsk gentleman vid namn Daniel Wellington.

Sagda herre tyckte mycket om vintageklockor och bar dem gärna med såkallat "NATO-band", färgglada band i vävd nylon. Väl hemkommen till Sverige designade Filip Tysander en helt ny linje med klockor som gavs namnet Daniel Wellington.

Företaget har sedan dess vuxit stort och är även kända för att satsa mycket på marknadsföring i sociala medier.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079