23948sdkhjf

30-miljoners investering i Emmaboda

ITT storsatsar i småländska Emmaboda och här har man dessutom visstidsanställt 30 personer för att hinna med i produktionen.
Det som startade 1901 som en liten bysmedja i småländska Emmaboda har vuxit till en världskoncern.

ITT Water & Wastewater Sverige är idag ledande tillverkare och leverantör av dränkbara pumpar och omrörare. Produkterna används över hela världen i vatten- och avloppsanläggningar, för bevattning och dränering samt i olika industriprocesser.

I Emmaboda, Småland, ligger företagets huvudfabrik.Här tog man på måndagen de första spadtagen för en utbyggnad som ska bli en delvis ny distributionscental. Den nuvarande ytan ska utökas til 6 500 kvadratmeter och ska tas i bruk om cirka två år.

Platschef Jörgen Linell berättar att ITT behöver nästan två år för att färdigställa den nya distributionscentralen med inventarier och utrustning. Själva byggnaden kommer att stå färdig nästa sommar men sedan kommer det att ta ytterligare ett år innan den kan tas i bruk.

Distributionscentralen levererar varor till 170 länder och ITT utökar sortimanget från 30 000 till 50 000 artikalr. Detta är orsaken till att man behöver bygga ut.

Jörgen Linell gläds åt att företagets verkstäder har fullt upp att göra. Många jobbar övertid för att klara produktionen och man har den senaste tiden också visstidsanställt ett 30-tal personer för att hinna med.

Källa: Barometern.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094