23948sdkhjf

Jitech storsatsar i Tingsryd

Jitech AB investerar i en ny anläggning och nya produktionslokaler på totalt 16 000 kvadratmeter i Tingsryd.
Storsatsning på en av Europas mest flexibla pulverlacksanläggningar.

- Vi bygger en helt ny anläggning med planerad produktionsstart i mitten av juni för att vara konkurrenskraftiga och för att skapa nya affärsmöjligheter. Denna satsning kommer innebära en ökad sysselsättning både för måleriet och vår övriga legotillverkning, säger Mikael Johnsson, Projektchef på Jitech AB .

Ytbehandlingen har tidigare funnits i Ronneby. Nu flyttas denna verksamhet och placeras i direkt anslutning till tillverkningsenheten i Tingsryd. I de nybyggda lokalerna ska pulverlackering, tanktvättning, montering, logistik och lagerverksamhet bedrivas.

- Beslutet att integrera verksamheterna till samma enhet ger många positiva effekter, såsom minskade transporter, kortare ledtider, flexiblare produktion, samt förbättrad logistik, berättar Mikael Johnsson.

Vid projektering av anläggningen har stort fokus legat på att skapa en bra arbetsmiljö, samt att göra anläggningen servicevänlig och energioptimerad. För uppvärmning av processbad används fjärrvärme och överskottsvärme från kompressorerna. Vi återvinner energi från både förbehandling och ugnar. Belysningen är närvarostyrd och ventilationen är behovsanpassad för att vara så energieffektiv som möjligt.

Anläggningen är byggd för en så flexibel produktion som möjligt, både för stora och små serier.

- Alla produkter som ska ytbehandlas får ett eget recept som säkerställer kvalitén och optimerar processen maximalt. Styrningen av härdtiderna i ugnen är unik för denna typ av anläggning. Detta tillsammans med andra tekniska lösningar gör att vi har en av Europas mest flexibla och kostnadseffektiva ytbehandlingsanläggningar, avslutar Mikael Johnsson.



Fakta
- Anläggningen är byggd av Ideal-Line från Danmark.
- 11-stegs Zinkmanganfosfateringsanläggning.
- Anläggningen klarar gods som väger upp till 500 kg, godslängd upp till 3 meter, godshöjd 2 meter och godsbredd 1 meter.

Om företaget
Jitech AB är ett företag med kärnkompetens inom produktutveckling och tillverkning av kompletta produkter i stål, rostfritt och aluminium. Fabriken ligger i Tingsryd, södra Småland. Verksamheten består av produktutveckling, framtagning av komponenter, svetsning, ytbehandling, logistik och montering. Visionen är att vara den bästa affärspartnern, vara marknadsledande inom vår affärsidé, samt av medarbetarna ses som den bästa arbetsplatsen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094