23948sdkhjf

Fordonsorder till Camito och SwePart Verktyg

Camito och SwePart Verktyg har fått nya order från Finnveden Metal Structures i Olofström - den andra stora ordern på kort tid. Slutkunden är en ledande lastvagnskoncern.
Camito och SwePart Verktyg har erhållit en order på en sats följdverktyg från Finnveden Metal Structures . Affären gäller både gjutning av stommar, konstruktion samt färdigställning och provning av kompletta verktyg . Slutkund är en av de ledande lastvagnskoncernerna i världen. Ordern gäller även konstruktion och gjutning av en presspall om ca. 6 ton.

”Detta är den andra betydande ordern på kort tid från Finnveden. Vi har utvecklat ett bra samarbete och det känns extra roligt och betydelsefullt att kunna mobilisera ett svenskt tillverkningskluster i dessa tider av hård
internationell konkurrens ”, säger Rolf Mastenstrand, VD Camito.

Ordern är på färdigställning av fyra sk följdverktyg, med en vikt på mer än 18 ton. Gjutning av verktygsstommarna sker i specialgjuteriet Camito Technology Center medan färdigställning av de kompletta verktyget sker hos SwePart Verktyg. Leverans sker under hösten 2009.

Källa: NovaCast

Om Finnveden Metal Structures
Finnveden Metal Structures tillverkar produkter och komponenter i stål, aluminium och magnesium till fordons- och allmänindustrin. Produktionsprocesserna pressning, gjutning och sammansättning är anpassade för att erbjuda kunderna hög produktionseffektivitet, leveransprecision och kvalitet. Ytterligare information om koncernen finns på www.finnveden.com/fms .

Om NovaCast
NovaCast Technologies , noterat på OMX Nordiska börs (NCAS B), producerar och marknadsför förädlat gjutgods för framställning av verktyg till karosskomponenter samt programvaror för beredning, simulering och processkontroll, för effektivare produktionsprocesser för den globala fordonsindustrin och dess underleverantörer. Med Camitotekniken tillverkas gjutgods i ett stycke för framställning av verktyg för formning och pressning av fordonskarosser med en betydligt kortare ledtid än traditionella verktyg. Genom verktygstillverkaren SwePart besitter koncernen kompetens inom hela värdekedjan för framställning och försäljning av pressverktyg.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094