23948sdkhjf

Året börjar starkt för Byskeföretaget Renholmen

De har tagit hem fyra affärer värda totalt 50 miljoner kronor.
Renholmen har fått en stark start på 2017 med fyra nya affärer. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget med huvudkontoret i Byske i Skellefteå kommun grundades 1952 och är en stor europeisk leverantör av virkeshanteringsutrustning till såg- och vidareförädlingsindustrin. De har genomfört drygt 800 leveranser till kunder i hela världen, men framför allt i och runt Norden. Bolaget omsätter drygt 100 miljoner kronor per år.

Under åren har Renholmen förvärvat Eve maskiner, Smedbolaget, Hammars, Forslunds Maskin och Vitech. Renholmen har idag cirka 35 egna anställda inom mekkonstruktion, automation, projektledning, service, marknad, inköp, administration.

Värdet är 50 miljoner kronor. En av leveranserna går till Södra Woods anläggning i småländska Långasjö vilka investerat i en komplett ströläggare med tillhörande utrustning för ströhantering.

– Det känns otroligt bra att börja året på det här sättet. Det är ett tecken på att marknaden stabiliseras men också ett bevis på det förtroende vi har på såväl den svenska som finska marknaden, säger Bernt-Ove Andersson, marknadschef på Renholmen.

Under sommaren kommer Renholmen även att leverera, montera och driftsätta ett justerverksintag och ströhantering hos Siljan Timber i Blyberg. Den befintliga utrustningen klarar inte dagens krav på kapacitet och kvalitet.

Även Moelven har lagt en order till sin anläggning i Valåsen.

Renholmen också fått i uppdrag att leverera sitt patenterade positionerande anslag och en FlexiCut till sågverket Kaivospuu i östra Finland.

– Vi känner den finska marknaden väl vid det här laget och det känns fint att få leverera kvalitativa lösningar till dem, säger Hans Eriksson, säljare på Renholmen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08