23948sdkhjf

Volvo Köping har förbättrat automationsgraden kraftigt

Här finns koncernens nyckelkompetens på växellådor och de är en global leverantör av transmissioner.
En mer effektiv bearbetning har inneburit ökad kapacitet för Volvo i Köping. Det rapporterar Ny Teknik.

Koncernen gör en tung satsning på fabriken för växellådor. Totalt investeras 700 miljoner kronor, automationsgraden höjs och lean implementeras.

– Produktionen bestod av två celler och man jobbade klart i varje för sig och skapade buffertar, säger Henrik Danielsson, teknikprojektledare vid Volvo Group Trucks Operations i Köping, till tidningen.

I stället för att ha två isolerade celler har bolaget skapat kompletta produktionslinor där flödena är sammanhållna. Enskilda robotor är utkastade och i stället har ett portalsystem installerats vilket har lett till en ökad automationsgrad.

Operatörerna lastar på ämnena och sedan tar system och maskiner hand om arbetet före operatören plockar bort ämnena.

– Nu börjar vi se effekterna av vårt arbete. Vi räknar med 25 procents produktivitetsökning totalt i fabriken, för den potentialen har vi kunnat se för vissa maskiner, säger den tillförordnade platschefen Jan Berg till Ny Teknik.

I fabriken i Köping finns koncernens nyckelkompetens vad gäller växellådor och de är en global leverantör av transmissioner. Här tillverkas växellådor till alla tunga fordon i koncernen samt även marina drev.

Fabriken har 1 500 medarbetare. Anläggningen i Köping har anor från 1856 då Köpings Mekaniska Verkstad grundades.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.157