23948sdkhjf

Kvalitetssäkrar material till 75 000 ton tunnelrör i Göteborg

Marieholmstunneln byggs i Göteborg då resorna över Göta älv ökar med 25 procent fram till år 2020.
Varje vardag passerar cirka 230 000 fordon över Göta älv i Göteborg. Fram till år 2020 beräknas resorna över Göta älv öka med 25 procent. För att klara den förväntade trafikökningen byggs en ny tunnel, Marieholmstunneln. Tunneln blir cirka 500 meter lång och får tre körfält i vardera riktning.

Tunneln kommer att byggas som en sänktunnel där tre tunnelelement byggs i en torrdocka på plats vid Marieholm. Varje element blir cirka 100 meter långt, 30 meter brett, 10 meter högt och väger omkring 25 000 ton. När elementen är klara sänks de ner och läggs i en muddrad ränna på botten av Göta älv.

Safe Control har som underleverantör till Züblin Scandinavia kvalitetssäkrat materialet i de stålrör som finns i stödkonstruktionerna i torrdockan. Kvalitetssäkringen har genomförts utifrån materialcertikat och kravspecifikationer och har omfattat mekanisk provning och kemiska analyser.

Safe Control Materialteknik är ett fristående och av Swedac ackrediterat laboratorium, beläget i Göteborg. Verksamheten är uppbyggd kring de fem produktionsenheterna kemi, mekanisk provning, mekanisk verkstad, metallografi och miljö.

Bland deras kunder finns materialleverantörer, tillverkande och svetsande företag, byggindustrin, kontroll- och besiktningsföretag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094