23948sdkhjf

Pumpar till 20 miljoner kronor

Cardo har tagit en stororder på pumpar till en ny avsaltningsanläggning i Adelaide, Australien, värd 20 miljoner kronor. Cardo ser stor potential när behovet av rent dricksvatten ökar i hela världen.
Cardos division Wastewater Technology Solutions har skrivit avtal om att leverera och installera pumpar till en ny avsaltningsanläggning i Adelaide, Australien. Ordern är värd cirka 20 MSEK.

Avsaltningsanläggningen i Adelaide är ett av flera projekt som inletts i Australien för att säkra tillgången till dricksvatten i framtiden. Anläggningen beräknas, när den är färdigbyggd 2010, att svara för ungefär en fjärdedel av Adelaides behov av dricksvatten. Pumparna som levereras och installeras under 2009 och 2010 kommer att pumpa det avsaltade vattnet till stadens dricksvattensystem och vattenreservoarer.

Ordern bokförs i sin helhet under det första kvartalet.

- Detta är en viktig och betydande order för oss som visar bredden och potentialen i vårt erbjudande när behovet av rent vatten ökar i vår värld, säger Peter Aru, Cardos VD och koncernchef.

Källa: Cardo

Om företaget
Cardo AB är en världsledande leverantör av industriportar och logistiksystem, system för vattenrening, processutrustning för massa- och pappersindustri samt garageportar. Verksamheten bedrivs i divisionerna Door & Logistics Solutions, Wastewater Technology Solutions, Pulp & Paper Solutions och Residential Garage Doors. Med en omsättning på knappt 10 miljarder kronor och med mer än 6.000 anställda över hela världen levererar Cardo lösningar som hjälper till att lösa några av vår tids tuffaste utmaningar inom vatten, transport och energi. Huvudkontoret finns i Malmö.




Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11