23948sdkhjf

Stororder från fordonsindustrin

Camito har fått en order från en tysk systemleverantör av pressverktyg för fordonskarosser.
NovaCast dotterbolag Camito har tagit order på verktygsstommar och kompletta pressverktyg från Schweikert GmbH som är en av Europas ledande systemleverantörer av större pressverktyg för fordonskarosser.

Ordern utgörs av flera verktyg och verktygsstommar för klipp, fläns och formverktyg för slutlig leverans till en av de ledande fordonsgrupperna i världen . Vikten för ett komplett verktyg uppgår till ca 7,5 ton och totala vikten för denna order till ca 45 ton.

En av de avgörande faktorerna vid Schweikerts val av Camito var möjligheten att få hela produktkedjan, från gjutna stommar till bearbetade och färdiga verktyg, från en och samma leverantör.

Schweikert är en av Europas ledande systemleverantör av pressverktyg och karosskomponenter för fordonsindustrin. Bolaget har kunder såsom VW, Audi,Porsche, BMW och Mercedes.

“Denna order är ett synligt resultat av Camitos fokusering på den tyska fordonsmarknaden. Det är även ett viktigt steg för introduktionen av Camito konceptet i Europa” säger Rolf Mastenstrad, VD för Camito AB i en kommentar till affären.

Verktygsstommarna till Schweikert produceras vid Camito Technology Center och de bearbetade och färdiga verktygen produceras sedan hos systerbolaget Swepart Verktyg .

Källa: NovaCast Technologies


Schweikert GmbH

Schweikert GmbH


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125