23948sdkhjf

Holmgrens Plast håller sig flytande i krisen

Krisen inom bilindustrin har satt sina spår i Gnosjöregionen. Holmgrens Plast valde med vilje bort leveranser till bilindustrin – ett val de är glada för idag.
Holmgrens Plast AB ägs av Stefan Holmgren som menar att hans företag klarar sig bättre i krisen tack vare att han i ett tidigt skede medvetet valde bort leveranser till bilindustrin.

Krisen märks, men inte katastrofalt. Holmgrens har tappat 20 procent av försäljningen sedan krisen slog till i höstas - inte tillnärmelsesvis lika mycket som andra företag i området.

Företaget har en rad egna produkter:
- Safe Corner, som förhindrar läckage vidare in i fasad och stomme, och transporterar vattnet på ett enkelt sätt till utsidan av fasaden.
- Ställfötter, som företaget i många år har levererat till svensk industri i olika utföranden för olika ändamål.
- Select, som är ett egenutvecklat system för sortering, förvaring och hantering av hushållssopor, se bilden.

Holmgrens Plast har omkring 40 anställda och omsätter cirka 100 miljoner kronor.

Källa: SR P4 Jönköping & Holgrens Plast

Om företaget
Vår inriktning är legoproduktion av både stora och små formsprutade plastdetaljer samt gjutning samt formning av härdplaster. Våra produktionsförutsättningar är en modern och effektiv maskinpark som bygger på stor kunskap om plast, plastproduktion och logistik. Vi vill vara en nära samarbetspartner till våra kunder. Det innebär bland annat att vi skall vara en viktig samarbetspartner även i det tidiga konstruktionsstadiet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093