23948sdkhjf

SwePart i Tyringe varslar

NovaCast Technologies dotterbolag SwePart Verktyg i Tyringe varslar 25 anställda, varav 20 i direkt produktion och 5 tjänstemän, och inleder kompetensutvecklingsprogram.
Varslen är en beredskapsåtgärd för att skapa balans mellan resurser och efterfrågan från fordonsindustrin under 2009.

Just nu arbetar SweParts säljorganisation med flera stora potentiella verktygsaffärer med inledande produktion under senare delen av året. Det finns även ett antal möjliga affärer på kort varsel. Prispressen är för närvarande extremt stor och många av kunderna är tvingade att göra icke rationella kortsiktiga val, där pris går före sådana faktorer som kvalité och leveranssäkerhet.

Parallellt med varslen kommer Swepart, i samråd med fackklubbarna, att söka olika vägar att genom kompetensutvecklingsprogram kunna överbrygga stora delar av den svacka som troligen kommer. Utbildningen skall inriktas på utveckling och utbildning kring den produktmixförändring som SwePart just nu genomför. Målet är att skapa en långsiktigt konkurrenskraftig verktygstillverkning, bla genom att införa den kostnadseffektiva Camitotekniken med förädlade halvfabrikat gjutna i ett stycke från systerbolaget Camito Technology Center.

Källa: NovaCast

Om företaget
NovaCast Technologies , noterat på OMX Nordiska börs (NCAS B), producerar och marknadsför förädlat gjutgods för framställning av verktyg till karosskomponenter samt programvaror för beredning, simulering och processkontroll, för effektivare produktionsprocesser för den globala fordonsindustrin och dess underleverantörer. Med Camitotekniken tillverkas gjutgods i ett stycke för framställning av verktyg för formning och pressning av fordonskarosser med en betydligt kortare ledtid än traditionella verktyg. Genom verktygstillverkaren SwePart besitter koncernen kompetens inom hela värdekedjan för framställning och försäljning av pressverktyg.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.145