23948sdkhjf

Skellefteåbolaget gör spårbyten hos SJT

De ska utföra arbeten på sträckan Vislanda - Mosselund till sommaren.
Järnvägsunderhållsbolaget Railcare har fått en tidig order från SJT gällande fyra lok med förare samt tillsyningsmän till spårbyten sommaren 2017 på sträckan Vislanda – Mosselund. Det framgår av bokslutsrapporten på torsdagen.

Ordervärdet är cirka 10 miljoner kronor och arbetet ska utföras under vecka 16–27.

– Detta innebär att det blir en tidig start på säsongen för transportsidan, säger vd Daniel Öholm.

Railcare arbetar med järnvägsunderhåll i främst Skandinavien och i Storbritannien. Bolaget hanterar kablar och överskottsmassor, snöröjning på järnväg, renovering av järnvägstrummor, maskinbyggnation, tillhandahållande av dragfordon för entreprenader samt uthyrning av lok, vagnar och personal. Antalet anställda är drygt 120 personer.

Huvudkontoret finns i Skelleftehamn. De har även kontor i Stockholm, Långsele, Halmstad och Lund i Sverige. I Danmark och Storbritannien har de också kontor.

Koncernens nettoomsättning för kvartalet uppgick till 82 miljoner kronor (78). Rörelseresultat var 5,3 miljoner kronor (2,6) .

På exportsidan så planeras det för visning av bolagets snömaskiner för dess utländska intressenter.

– Det kommer att göras stora satsningar på järnvägsunderhållet framöver i de planer som ligger både i Sverige och Storbritannien, vilka är våra hemmamarknader. Känslan inför 2018–2019 är att det blir som en ketchup-effekt om alla dessa planer blir verklighet. Dessutom skulle vi kunna krydda med en exportorder från någon av alla våra offerter som är skickade, säger Daniel Öholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063