23948sdkhjf

Stål & Rörmontage tar hem prestigeuppdrag vid Slussen

Bygger fyra broar med en längd på 192 meter vardera.
Sölvesborgsbaserade Stål & Rörmontage har fått prestigeuppdraget att bygga en del av det gigantiska Slussenprojektet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Stål & örmontage erbjuder helhetsuppdrag från konstruktion, beredning, kalkyl, hållfasthetsberäkningar, tillverkning till montage på plats.

Många av uppdragen gäller stora och komplicerade konstruktioner, så som krossanläggningar, processutrustning för bil- och massaindustri, bärande konstruktioner till broar, detaljer till lyftok för containrar, klimat- och vindtunnlar samt silor.

Bolaget ska nu bygga fyra broar med en längd på 192 meter vardera.

De gamla broarna, i svart kolstål, som går mellan Slussen och Gamla Stan, byts ut till dessa nya, i syrafast duplexstål från Outokumpu, i Degerfors.

Fördelen med syrafast duplexstål är dess goda egenskaper avseende hållfasthet, korrosionsbeständighet och pris, vilket ger en kostnadseffektiv konstruktion med minimalt underhållsbehov. Med LCC i fokus är det ett synnerligen lämpligt materialval för broar, som annars med tiden drabbas av kostsamma underhållsarbeten.

Outokumpu levererar byggsatser bestående av bland annat svetsade balkar av vilka Stål & Rörmontage svetsar 40 stycken brodelar och åtta stycken flottbroar, totalt 48 enheter. Därefter åker bolaget till Stockholm och byter ut broarna. Eftersom broarna går över vatten kommer allt arbete ske från pråmar.

Slussen är Sveriges mest trafikintensiva område där det passerar över 330 000 resenärer per dygn över bron.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093