23948sdkhjf

Bästa stålmarknaden sedan finanskrisen enligt BE Group

”Vi har många projekt att räkna på” hörs från olika håll.
De signaler stålgrossisten BE Group får från sina leverantörer är att det fortsatt är hög beläggning och långa ledtider för alla platta produkter. Det skriver Max Fjaestad, som är inköpschef på BE Group Sverige, i en marknadskommentar publicerad på tisdagen.

Det gäller mer för kallvalsade produkter och mest för belagda. Vissa prognosinstitut tror på sjunkande priser i sommar baserat på sjunkande råvarupriser. Med tanke på marknadsbehoven är det inget BE Group räknar med.

För 2017 ser stålgrossisten ett läge med den bästa balansen mellan utbud och efterfrågan på stål sedan finanskrisen startade hösten 2008.

Plåtpriserna har ökat kraftigt det senaste året, men ligger ändå inte högt om man blickar några år tillbaka. När det gäller långa produkter är behoven också stora och många kunder andas optimism, enligt bolaget.

”Vi har många projekt att räkna på” hörs från olika håll, enligt BE Group.

I nuläget ser bolaget inte att tillgängligheten ska bli en begränsande faktor. Producenterna klarar mer.

BE Group ser också goda tider för fordonsrelaterad industri 2017 men kanske inte riktigt lika goda som 2016. De ser också att gruvutrustningsbranschen börjar röra på sig efter flera tunga år.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079