23948sdkhjf

Stor maskinorder till Falkenbergsbaserade Randek

Ett mångårigt framgångsrikt samarbete med husbyggaren Lindbäcks i Piteå fortsätter.
Piteåbaserade Lindbäcks har tecknat avtal med Falkenbergsbolaget Randek för leverans av två nya produktionslinjer. Den ena för att tillverka golvbjälklag och den andra för att tillverka innertak. Totalt investerar de 23 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

– Randek kunde garantera flexibiliteten samtidigt som vi nu kommer att kunna tillverka dubbelt så mycket på samma tid vilket är viktigt eftersom målet är att tredubbla vår produktion, säger projektledaren Ola Magnusson.

Randek och Lindbäcks har under lång tid samarbetat runt maskininvesteringar.

– Randek och Lindbäcks är övertygade om att nästa generations elementlinje kommer att bestå av att operatören och maskinen står på en fast position och att väggen rör sig framåt kontinuerligt. Detta skulle göra att vi får mindre rörelse på arbetet som skapar värde och att arbetsstationerna kan vara närmare varandra, säger Ola Magnusson.

Lindbäcks är en stor aktör inom industriellt producerade flerbostadshus. De bygger flerbostadshus i trä. Familjeföretaget startade 1924 i Piteå, där huvudkontor och produktion återfinns. Totalt har de 350 medarbetare.

Lindbäcks bygger nu en helt ny produktionsanläggning som invigs i slutet av 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078