23948sdkhjf

Sveriges största maskin för stans- och panelbockning

Den mäter hela 80 x 22 meter och är extremt skrymmande.
Familjeföretaget Weland i Smålandsstenar har investerat i en ny helautomatiserad stans- och panelbockningsmaskin. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Stans- och panelbockningsmaskinen kommer att ge Weland en rejäl kapacitetsökning och möjligheten att växa med både nya och befintliga kunder, säger Welands produktionschef Björn Henrikson.

Den är mycket skrymmande och mäter hela 80 x 22 meter. Det uppges vara den enda maskinen av denna storlek och omfattning i Sverige.

Weland vill med investeringen från Prima Power stärka sin position som leverantör av plåtkomponenter. Produktionsenheten lämpar sig väl för att tillverka bland annat skåp, lådor, elskåp, luckor och butiksinredning.

Med stans- och panelbockningsmaskinen kommer bolaget kunna förbättra många befintliga produkter och samtidigt automatisera tillverkningen.

Den har hela 100 olika materialplatser och totalt ryms 300 ton råmaterial och färdiga komponenter. Den tar hand om råmaterialet och bearbetar det ända till den färdiga produkten.

Maskinen köptes i oktober förra året, uppger Welands vice vd Björn Henriksson för Metal Supply.

Kan det bli aktuellt med fler investeringar?

– När det gäller ytterligare investeringar så finns det i nuläget inget som är aktuellt. Det kan dock ändra sig ganska fort då Weland normalt har en hög investeringstakt för att ständigt ligga så långt fram som möjligt när det gäller teknik, uppger Björn Henriksson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.219