23948sdkhjf

Maskintillverkaren ser att kunderna investerar mer

De är specialister på styrning av sågverksmaskiner.
Nyköpingsbaserade RemaSawco har sett en ökad investeringsvilja hos sågverken. Det framgår av bokslutsrapporten från börsnoterade Image Systems där RemaSawco ingår som ett eget affärsområde.

RemaSawco levererar lösningar till sågverksindustrin. Huvudområdet är mätsystem för att bättre utnyttja råvaran och bolaget är specialister på styrning av sågverksmaskiner.

Deras system inkluderar bland annat röntgen- och 3D-mätning i mätstationen, optimering och olika måttkontroller i såglinjen, automatisk kvalitetsavsyning och sortering av brädor i råsorteringen eller justerverket.

Den avvaktande investeringsviljan bolaget sett hos sågverken på sina hemmamarknader under andra halvåret 2015 och första halvåret 2016 har under andra halvåret 2016 förbättrats för de av bolagets kunder som erbjuder sågade trävaror i gran.

För de kunder som sågar furu uppges bilden vara mer heterogen, de sågverk som levererar bulkprodukter har haft fortsatta utmaningar, medan de som har en specialiserad produktion, mot komponenter, haft en mer gynnsam utveckling.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11