23948sdkhjf

Jönköpingsbolaget tar rekordorder hos Volvo Cars

Torslandafabriken går för högtryck och behöver jobba bort flaskhalsar.
Jönköpingsbaserade AXXOS Industrisystem har tecknat avtal med Volvo Cars om leverans av ett produktionsuppföljningssystem för Volvos nya karossfabrik i Torslanda. Det framgår av ett pressmeddelande.

Metal Supply skrev om bolaget i december förra året då de fick nya ägare i danska API Maintenance Systems.

Går det att sätta en siffra på hur mycket avtalet är värt? Kommer det att leda till nyanställningar hos er?

– Vi kan inte avslöja vad affären är värd men den är av betydande värde för oss. Denna affär och ett par stora affärer med industrikoncerner som investerar i AXXOS OEE för ett flertal anläggningar gjorde att vi hade ett mycket bra år 2016 och har inlett 2017 med vår starkaste månad hittills. Tillsammans innebär dessa affärer att vi kommer att behöva rekrytera 3-4 nya medarbetare under den närmaste tiden, uppger marknadschefen Mats Elmwall för Metal Supply.

Affären med Volvo Cars omfattar störningsuppföljning kopplat till cirka 400 produktionsenheter och uppges vara den största enskilda affären hittills för bolaget.

Volvo ska ha gjort valet efter att ha utvärderat sju olika system och efter en pilotinstallation i en del av anläggningen.

– Jämfört med de andra systemen vi tittade på är AXXOS OEE en mer färdig lösning för vårt behov, med inbyggd funktionalitet som ger oss "best practice". Vi vill lägga vår tid på förbättringar i produktionen, inte på att specificera och vidareutveckla IT-lösningar, säger Agron Basha, Business Project Leader på Volvo Cars.

I fabriken i Torslanda tillverkas bland annat den nya XC90-modellen.

– XC90 har gjort succé på marknaden och Volvo använder nästan all tillgänglig tid till att producera bilar. AXXOS OEE kommer att bli ett viktigt verktyg i Volvos förbättringsarbete där flaskhalsar kommer att kartläggas för att sedan jobbas bort, säger Johan Junvik, Key Account Manager på Jönköpingsbolaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063