23948sdkhjf

Kabelbolaget blomstrar efter nedläggningen

De skapar jobb åt hela bygden som inte har haft någon arbetslöshet på 20 år.
Kabelbolaget Amokabel i Alstermo i Småland har rest sig och blomstrar efter nedläggningen. Det rapporterar Barometern.

Företagskoncernen befinner sig nu i ett helt annat skick än då det tog sina första stapplande steg i Målerås 1992. Det var året efter att den franskägda fabriken lagt ner sin kabelfabrik i Alstermo.

– Mellan 75 och 80 personer miste jobbet när den fabriken stängde. Ett hårt slag för bygden, säger Jan Blad, en av bolagets grundare, till tidningen.

Den nya fabriken hade en blygsam start - bara två personer skötte hela verksamheten.

Ganska snabbt växte verksamheten. Redan andra året omsatte de 11 miljoner. 1996 köpte man de tomma lokalerna i Alstermo av kommunen och flyttade hela verksamheten dit. Och successivt har företaget växt.

I dag består koncernen av nio bolag, verkstadsytan i Alstermo har växt från 7 500 kvadratmeter till 32 000. Dessutom är en utbyggnad på 3 000 kvadrat under uppförande. Omsättningen gick över 700 miljoner kronor under 2016.

– Alstermo har inte haft någon arbetslöshet på 20 år, säger Jan Blad till tidningen.

– Vi är en förhållandevis liten aktör på marknaden och har fördelen av att kunna göra specialjobb och mindre volymer som de stora jättarna inte gärna gör. Vi är dessutom flexibla och har hög kvalitet i det vi gör, uppger han vidare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062