23948sdkhjf

Töcksforsbolaget Nordic Solar tar hem norsk order

Det uppges handla om den sjätte största solcellsanläggningen i landet.
Töcksforsbolaget Nordic Solar har fått en order på en solcellsanläggning bestående av 1 354 solceller, med en toppeffekt på 372kW och en beräknad årsproduktion på cirka 369 000 kWh per år. Det uppger Robert Nordqvist, ansvarig för inköp, planering och logistik på Nordic Solar, för Metal Supply.

Tror du att ni kommer att klara av den här utrullningen med befintlig personalstyrka i er fabrik?

– Tror att det handlar om några nyanställningar på sikt, på installationssidan. Men det är långsiktigt och inte enbart för detta jobbet, uppger Robert Nordqvist för Metal Supply.

CCwest uppges bli det första köpcentrumet i Oslo med solceller, det blir enligt Nordic Solar den sjätte största solcellsanläggningen i Norge.

Projektet startar i februari/mars och ambitionen är att projektet ska vara klart i maj.

Mustad Eiendom är beställaren, På sikt har Mustad Eiendom planer på att investera i fler solcellsanläggningar då företaget har ambitiösa miljömål och även en önskan om att utveckla Lysakerbyen på ett klimatvänligt sätt.

Nordic Solar Sweden, med rötterna i Värmländska Nordmarken, har installerat solcellsanläggningar på den svenska solcellsmarknaden sedan 2009. Huvudkontoret är placerat i Töcksfors och bolaget har även en filial i Karlstad. De lagerför solceller, växelriktare och montagematerial för omgående leverans för den svenska och norska marknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063