23948sdkhjf

Deras nya press halverar energiförbrukningen

Detaljer kan produceras med större precision och i en betydligt högre hastighet.
AP&T har lanserat en rad produkter och tjänster som ska skapa förutsättningar för högre produktivitet och lägre miljöpåverkan i den metallformade industrin. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Merparten av våra kunder fokuserar kontinuerligt på att göra sina produkter lättare, energieffektivare och säkrare. Vår uppgift är att utveckla heltäckande lösningar som hjälper dem att nå sina mål på ett långsiktigt lönsamt och hållbart sätt. Under det senaste året har vi tagit flera stora och viktiga steg i den riktningen, säger Per Josefsson, försäljnings- och marknadschef på AP&T.

AP&T utvecklar, tillverkar och marknadsför produktionssystem, automation, pressar, verktyg samt tillhörande eftermarknadstjänster. De har svenskt huvudkontor i Ulricehamn samt även en produktionsenhet där. En svensk produktionsenhet finns även i Tranemo.

Det senaste tillskottet i AP&T:s produktprogram är en nyutvecklad allroundpress baserad på ett koncept som gör det möjligt att producera detaljer med större precision, betydligt högre hastighet och upp till 50 procent lägre energiförbrukning. Dessutom är ljudnivån mycket lägre än för en konventionell press, vilket bidrar till en bättre arbetsmiljö.

Bolaget presenterar även en helt ny generation av pressrobotar, transfersystem och andra automationsprodukter.

Den nya generationen automationsprodukter uppges kunna accelerera cirka 20 procent snabbare än tidigare, vilket skapar förutsättningar för väsentligt kortare cykeltider och ökad produktionskapacitet. Även vikt och energiförbrukning har sänkts rejält.

Bolaget har även satsat på operatörsutbildningar, uppgraderingar, driftsövervakning, underhåll och andra eftermarknadstjänster.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093