23948sdkhjf

Dalslandsbolaget tar hem trippelorder värd totalt 1,7 miljarder

Nu måste de anställa fler - i ett första skede behöver de tio industriarbetare och fem tekniker.
Bengtsforsföretaget Techroi Fuel har fått tre stora ordrar från lika många biltillverkare. Det totala värdet är 1,7 miljarder kronor. Det rapporterar SVT Nyheter Väst.

– Enligt avtal får vi inte lämna ut företagsnamn, men det är stora europeiska OEM, uppger Techroi Fuels vd Tommy Christensen för Metal Supply.

Bolaget har sin bakgrund från Saab Automobile och tidigare General Motors europeiska design- och utvecklingsavdelning för bränslesystem.

Kontrakten som gäller bränsletankar i rostfritt stål löper över sju år och innebär enligt företaget att cirka tio industriarbetare och fem tekniker kommer att anställas vid anläggningen i Bengtsfors.

– Nu tar Bengtsfors viktiga steg mot att bli en industrikommun igen och det stärker hela regionen, säger Per Källvik, ombudsman på IF Metall Norra Älvsborg, till tv-kanalen.

Det handlar om bränsletankar i rostfritt stål.

Inom ett par veckor startar bolaget förserie-produktion i det första av de tre projekten. Tills dess ska bolaget bygga om en del av fabriken.

Ungefär tio industriarbetare ska anställas under året. I ett längre perspektiv blir det väsentligt fler, enligt företaget. I planerna finns tvåskift från preliminärt mitten av nästa år.

Techroi Fuel Systems har för närvarande 21 anställda som arbetar inom teknisk utveckling på företagets anläggningar i Trollhättan. Fem av dem är kollektivanställda.

Den stora expansionen kommer dock att ske i Bengtsfors som är såväl bolagets säte som blivande produktionscentrum.

– Vi ser stora fördelar med att ha produktionen där bland annat för den stabila tillgången på lojal arbetskraft. Det blir viktigt för oss eftersom detta är en långsiktig satsning. Just nu ser vi sju är framåt, men planerna sträcker sig mycket längre än så, säger vd Tommy Christensen till SVT Nyheter Väst.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078