23948sdkhjf

Legotillverkare rekordinvesterar

De får stora möjligheter att öka produktionen.
Nu står robotcellen, utvecklad av den Göteborgsbaserade industriteknikkonsulten i3tex, hos kunden Precima Production i Flen. Ihop med en nyinköpt CNC-maskin från Duroc får verkstadsföretaget en flexibel maskincell som möjliggör en ökad automatisering. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Med vår nya investering kommer vi närmare vår vision om att bli fabriken som går och går. Den ger oss stora möjligheter att automatisera produktionen på kvällar och helger, men självklart även dagtid, och frigöra tid från våra CNC-operatörer till annat, bland annat programmering, säger Anna Gutke, platschef på Precima.

Precima är en mekanisk verkstad som fokuserar på legotillverkning, främst inom skärande bearbetning, och bolaget har i dag cirka tio anställda. Företaget har de senaste åren genomfört stora satsningar, men maskincellen från i3tex och Duroc är, enligt Gutke, den mest omfattande hittills.

– Det här vår största investering och vi siktar nu på att bearbetningsprocessen ska bli så effektiv som möjligt och det finns stor potential att öka automationsgraden inom den skärande bearbetningen, säger hon.

Precima har nyligen mottagit en stor order från en befintlig kund och enligt Anna Gutke ger den nya maskincellen bolaget möjligheter att korta ledtiderna och stärka konkurrenskraften.

– Vi börjar med två olika detaljer där vi kommer att köra 300 av varje per vecka. Därefter får vi se om vi utökar med ytterligare detaljer, säger hon.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109