23948sdkhjf

Tillverkaren gör maskininvestering

De har byggt ut fabriksytan och anställt två personer till.
Legotillverkaren Balk & Hål investerar i maskiner och bygger ut fabriksytan. Det framgår av ett pressmeddelande.

Har ni ökat antalet anställda eller planerar ni för det?

– Vi har anställt två personer sedan i somras men planerar inte fler nyanställningar i närtid, uppger Michael Nyberg, verkstadschef på Balk & Hål, för Metal Supply.

Bolaget, beläget i Mosslunda strax söder om Kristianstad, har nu två fiberlaserskärmaskiner och två kantpressar från Bystronic.

– Man kan beskriva oss som en traditionell legotillverkare som gör detaljer åt Movomech, LOKAB, KLAB, Åhmans och andra lokala industriverkstäder som vi servar, för att nämna några. Men hälften av det vi gör är egna produkter. Vi är duktiga på att tänka okonventionellt och löser gärna och ofta konstruktionsproblem åt våra kunder, säger verkstadschefen Michael Nyberg.

Han startade bolaget 1995 tillsammans med sin bror Börje Nyberg.

En ny ägare, Per Lindahl, klev in i företaget 2012 och såg att de var trångbodda, så företaget byggdes ut.

Samma år inköptes den första fiberlasern. Den var på 2000W. Då var man sex anställda och företaget har sedan dess fördubblats i personalstyrka.

Under 2016 fördubblades verkstadsytan för att göra plats för lagerytor och ännu en laserskärmaskin. Med erfarenheten från Bystronics fiberlaser inhandlades nytillskottet, denna gång blev det en BySprint Fiber på 6000W från samma företag.

– Vi har även investerat i två kantpressar från Bystronic. Vi vill ju både för vår, och våra kunders skull ligga på topp när det gäller den tekniska nivån. Ofta handlar det om att lösa problem åt kunderna där vi kan tillverka detaljerna så ekonomiskt som möjligt. Den flexibilitet vi nu har maskinmässigt i huset, löser detta både snabbt och effektivt, säger Michael Nyberg.

En egen produkt är uppfinningen kärltvättmaskinen. Det finns många soptunnor i vårt avlånga land, och de behöver alla rengöras med jämna mellanrum. I Mosslunda har man byggt något som kan beskrivas som en diskmaskin för soptunnor. En kärltvättstation som klarar av att tvätta tre soptunnor på fyra minuter. Kemikalielöst och miljövänligt med kallvatten.

– Det här är en helt ny produkt som är redo att möta marknaden. Vi har redan sålt fyra stycken, säger Michael Nyberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.112