23948sdkhjf

Verkstaden EQ-Mek satsar på dubbel storlek om fem år

Deras inriktning är finmekanisk legotillverkning i korta serier och de planerar för fler investeringar.
EQ-Mek i Nyköping har legotillverkning i små serier som specialitet och satsar på att inom de kommande fem åren växa till dubbel storlek. Bolaget planerar för ytterligare investeringar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget grundades 1996 och innefattar även dotterbolaget Ceson Hydraulcylindrar. EQ-Mek inriktar sig främst på avancerad, finmekanisk legotillverkning med korta serier som specialitet medan Ceson är helt inriktade på hydraulcylindrar.

– De tidigare ägarna Peter Öberg och Mikael Kjellberg hade från början idén att framförallt stötta andra företag lokalt. Därmed inriktade de sig inte så mycket på att jaga in nya och egna kunder. Men sedan har det av olika anledningar kommit in nya kunder under åren och dessa har man varit väldigt duktiga på att behålla, säger Erik Eneman som tillträdde som vd 2013 och som äger bolaget sedan hösten 2015.

– Vår främsta styrka är personalen som är väldigt kompetent. Alla kan verkligen sin maskin och sitt program vilket gör att vi kan vara flexibla och behålla förtroendet hos våra kunder, menar Erik Eneman.

EQ-Mek har växt stadigt sedan starten och idag har de båda bolagen totalt 13 anställda och omsätter cirka 18 miljoner kronor.

Målet för EQ-Mek är att fördubbla omsättningen under den kommande femårsperioden. Därför investerade man förra hösten i Prosmarts affärssystem som kommer att vara en viktig del i den utvecklingen.

– Det stämmer. Tidigare har vi hanterat exempelvis produktionsplaneringen i Excel och i övrigt arbetat på ett manuellt och tidskrävande sätt. Detta fungerar upp till en viss omsättning men ska vi fortsätta växa nu så krävdes det ett bra affärssystem, säger Erik Eneman.

Det nya affärssystemet kommer att frigöra tid.

– Vi är inte framme än, implementeringen pågår och beräknas vara klar till efter semestrarna i år. Vi använder Prosmart till produktionsplanering, resursplanering och inköp av material. Samarbetet går mycket bra. Prosmart är jätteduktiga på support så vi är väldigt nöjda så här långt, menar Erik Eneman.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062