23948sdkhjf

Maskinkonstruktören köps upp

Blir en del i en koncern med totalt tre dotterbolag.
SID Sales Invest- & Development har förvärvat samtliga aktier i Maskinkonstruktion Finnveden Holding. Det framgår av ett pressmeddelande.

Maskinkonstruktion Finnveden är ett bolag som genomför konstruktions- och beräkningsuppdrag. Utöver detta erbjuder företaget kompletta fixturlösningar, verktyg och specialmaskiner. Kunderna finns främst inom maskintillverkning, fordon och övrig tillverkningsindustri.

Det förvärvade bolaget har åtta anställda. Det uppger Alexander Timour, Marketing Manager på IKV-Tools, för Metal Supply.

Förvärvet är en del av en bredare strategi där SID kan erbjuda helhetslösningar gällande konstruktion, teknik, verktygstillverkning och automation. I och med affären har man nu totalt tre dotterbolag under sitt paraply, de övriga är verktygstillverkaren IKV Tools och konstruktionsfirman TDI.

– Det är roligt för oss på Maskinkonstruktion att få en lokal ägare som har visat ett starkt entreprenörskap och vill utveckla sin verksamhet genom att erbjuda mer kompletta lösningar, säger Lars Tenefors, delägare i Maskinkonstruktion.

– Maskinkonstruktion är en stark aktör med hög teknisk kompetens som kompletterar våra verksamheter på ett bra sätt, säger Clas Magnusson, delägare i SID.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078