23948sdkhjf

Hjotillverkaren köper in en plasmamaskin

De ingår i en koncern som är en av världens största lagerläggare av rostfri quartoplåt.
Hjobaserade Jacquet Sverige har köpt in en Messer plasmamaskin. Det framgår av ett pressmeddelande.

Maskinen har två skärhuvuden, varav ett med fasaggregat.

Jacquet Sverige i Hjo ingår i den globala koncernen Jacquet med säte i Frankrike. Jacquet har en global försäljning på runt 15 miljarder kronor och är en av världens största lagerläggare av rostfri quartoplåt.

I Sverige lagerlägger de främst rostfri plåt i många olika kvaliteter, men även svart material, slitstål och tryckkärlsstål. De är specialiserade på vattenskärning, plasmaskärning, laserskärning och sågning.

Maskinen kan skära 150 millimeter rostfri plåt.

Det Sollentunabaserade agenturföretaget Intercut har levererat maskinen.

– Med den nya maskinen får vi mycket bra snittkvalitet med goda toleranser. Den nya plasmamaskinen gör oss mer snabba, flexibla och ger ett förbättrat produktionsflöde jämfört med den gamla plasmamaskinen. Nu kan vi leverera fogberedda detaljer med svetsfaser direkt efter skärning. Skärhastigheten är också hög tack vare de kraftfulla plasmaströmkällorna. Plasmaprocessen är givetvis snabbare än vattenskärning, men vi ska ha klart för oss att plasmaskärning och vattenskärning är olika metoder som används för olika behov, som kompletterar varandra på ett bra sätt, och det är bra då vi också har tre stora vattenmaskiner här i Hjo. Det som är klart är att den nya maskinen hjälper oss att höja kvaliteten på det vi levererar, och det är viktigt för oss, uppger vd Hans Mattsson och verkstadschef Fredrik Ekdahl.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079