23948sdkhjf

Legotillverkaren Exmo rekryterar tungt i Anderstorp

De märkte ett ökat intresse efter att Gnosjoregion.se uppmärksammade dem i en artikel.
När svenska Box of Energy utmanar Teslas Powerwall så är det den Anderstorpsbaserade legotillverkaren Exmo som står för montering och packning. Det rapporterar GnosjoRegion.se.

Box of Energy utvecklar och tillverkar energilagersystem. Bolaget är baserat i Agnesberg som ligger i Angered strax utanför Göteborg. De startade 2014 med affärsidén att med ny batteriteknik skapa en produkt inom litium-jon.

När GnosjoRegion.se besökte bolaget i slutet av förra året var Exmo mitt inne i rekryteringen av personal för monteringen. De räknade med att behöva anställa mellan 5 och 10 personer under 2017 för produktionen av energilagren Box of Energy.

Har ni genomfört de rekryteringar som det talas om i artikeln?

– Processen är startad och vi har anställt ytterligare en person för montering av dessa produkter, uppger Albin Skärve, ansvarig för Marknad/Försäljning på Exmo, för Metal Supply.

Har efterfrågan från Box of Energy förändrats efter artikeln publicerades?

– Omsättningen för denna produkten har ökat sedan artikeln gjordes men om det beror på just artikeln är tveksamt. Dock märkte vi ett stort intresse kring artikeln när den var med i magasinet GnosjoRegion.se, uppger Albin Skärve vidare.

– Sen hänger det förstås på marknaden, men den energi man nu får över hos Box of Energy genom att lägga produktionen hos oss gör att man kan satsa helhjärtat på utveckling och försäljning. Vi kommer att ha ett nära samarbete framöver, säger Exmos vd Kent Gillberg.

Bolaget räknade då med att kunna producera mellan 30-40 skåp den närmaste tiden.

De ser att marknaden ökar hela tiden, framför allt i Danmark, Tyskland och Spanien.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063