23948sdkhjf

Sävsjö kommun i krismöte med Wheel Systems

Kommunrepresentanter gör allt för att behålla bolaget på orten.
Sävsjö kommun ska göra allt som går för att övertala Trelleborg Wheel Systems att behålla verksamheten på orten. Det säger kommunalrådet Stefan Gustafsson (KD) rapporterar SVT Nyheter.

Företaget tillverkar stora fälgar till skogs- och jordbruksmaskiner och planerar att flytta all tillverkning till sin fabrik i Lettland, vilket Metal Supply tidigare rapporterat.

Kommunrepresentanter uppges ha träffat företagsledningen för Trelleborg Wheel Systems Nordic i Sävsjö.

– Jag fick intrycket att beslutet inte är fattat fullt ut än och att man har lång framförhållning så vår förhoppning är att de kanske ändrar sin inriktning och väljer att stanna på orten. Vi kommer att hjälpa till i så fall för jag vet att företaget haft problem att hitta kvalificerad personal, säger Stefan Gustafsson till SVT Nyheter.

Han uppger att arbetslösheten för närvarande är väldigt låg i Sävsjö när det gäller utbildat folk och att det finns efterfrågan på svetsare och CNC-operatörer vilka utgör en stor del av bolagets personal.

Han säger också att, om företaget väljer att flytta, måste man finna annan verksamhet att fylla fabrikslokalerna med.

– Det är en väldigt modern och fin industribyggnad så det blir nog inga problem.

Företaget startades på 50-talet i Sävsjö och i slutet av 80-talet köptes det upp av Trelleborg Wheel Systems Nordic som ingår i börsnoterade Trelleborg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094