23948sdkhjf

SSAB-chefen ser positivt på omvärlden

Ändrade handelsflöden och minskad dumpning av stål talar till bolagets fördel.
Ståltillverkaren SSAB:s vd Martin Lindqvist ser för första gången på länge en positiv utveckling i omvärlden för SSAB:s del. Han räknar också med att målet om att sänka nettoskuldsättningen med 10 miljarder kronor ska kunna nås utan att affärsområdet Ruukki Construction avyttras. Det säger han till Dagens Industri.

Ruukki Construction följde med köpet av finska Rautaruukki, och SSAB har länge varit tydligt med att enheten på längre sikt inte hör hemma i bolaget.

Även i övrigt tecknar Martin Lindqvist en relativt ljus bild av den närmaste framtiden för SSAB:s del, även vad det gäller utvecklingen i omvärlden.

– För första gången på flera år ser jag att det som händer externt inte nödvändigtvis är negativt för stålindustrin och SSAB, säger han till tidningen.

Han räknar bland annat upp handelshinder, ändrade handelsflöden och minskad dumpning av stål i Europa och USA. Han flaggar också för möjligheten att efterfrågan från gruvindustrin kan komma att förbättras efter flera år av låga nivåer.

Handelshindren har ökat efterfrågan på grovplåt i Nordamerika och bolaget har flera gånger höjt priserna, senast den 11 januari.

Till de positivare framtidsutsikterna räknar SSAB-chefen också att USA, om president Trump gör allvar av sina löften att investera stort i infrastruktur, går mot en period av ökad efterfrågan på SSAB:s produkter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094