23948sdkhjf

Här är årets tillväxtföretag i Skellefteå

Intäkterna har fyrdubblats på fyra år. Nu laddar bolaget för kommande satsningar.
På bara fyra år har Skellefteåföretaget Scandinavian Terrain Vehicles fyrdubblat omsättningen och ökat exporten från nästan 0 till över 80 procent. Lyckad exportsatsning fyrdubblade omsättningen.

Årets Tillväxtföretagspris delas ut till stora, anrika företag i Skellefteå.

STV exporterar i dag sina produkter över hela världen, till elkraft-, olje, gas och vindkraftsindustrin men också till polarforskningsexpeditioner på Sydpolen, räddningstjänsten i Monaco och turistbolag på Svalbard som använder bandvagnarna till att visa upp isbjörnar.

– Vi tycker det är fantastiskt roligt att STV i princip exploderat på exportmarknaden. De har ökat sin exportandel fyra gånger, det är stort. Dessutom tycker vi att deras produkt är fantastiskt rolig. De tar sig verkligen obehindrat fram där andra får stanna bokstavligt talat. De har en trygg marknad här hemma och ändå satsar de på stenhårt på den utländska marknaden, det är kul, säger Anders Hettinger, Kontorsområdeschef på PWC som delade ut nomineringen i samarbete med PwC i Skellefteå.

– Jag är mycket stolt över hur vi nått dessa framgångar. En snabb och kontrollerad tillväxt, fast med bibehållen lönsamhet. Samtidigt som vi fyrdubblat vår omsättning har vi också kunnat betala av alla lån, vilket ger oss bra förutsättningar inför kommande satsningar, säger STV:s vd Jim Wallström.

Scandinavian Terrain Vehicles konstruerar och tillverkar bandvagnar till utvalda verksamheter och marknader där det finns behov av högkvalitativa, terränggående fordon. Förutom på den nordiska marknaden är STV genom distributörer och agenter representerade i 35 länder. Kännetecknande för STV:s bandvagnar är att de är byggda att klara extrema väderförhållanden med temperaturskillnader från –45 grader till +45 grader.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11