23948sdkhjf

Vd-tjänsten försvinner hos fordonsunderleverantören

De har god efterfrågan och kör treskift i fabriken i Varberg.
I december lämnade vd Pär Lindgren Autotube. Tjänsten försvinner och ersätts med en platschef som hämtas internt. Högst ansvarig nu är den tidigare produktionschefen. Det rapporterar Hallands Nyheter.

Den internationella koncernen MGI Coutier, en gummi- och plastleverantör till fordonsindustrin, köpte Autotube 2014.

Vid det tillfället rekryterades Pär Lindgren, med ekonomisk bakgrund, och siktet var inställt på Kina där en stor del av fordonsindustrin har sina fabriker.

Autotube, som tillverkar diverse metalliska rör till motorer, uppges ha en stabil verksamhet och prognosen pekar mot ett 2017 som ungefär ser ut som 2016.

I fabriken arbetas det treskift och stundtals är det så hårt tryck att det även arbetas på helger.

– Efterfrågan är hög. Det är ingen hemlighet att Volvo har en väldigt bra försäljning och det är fortfarande en stor kund till oss, säger produktionschefen Magnus Gunnarsson till tidningen.

Bolaget uppger att en del investeringar är på väg att ske framöver.

Ägaren MGI Coutier är en internationell koncern verksam globalt inom fordonsindustrin med huvudkontor i Champfromier som är en liten alpby i Frankrike i närheten av Geneve. Deras omsättning ligger på 7,5 miljarder och bolaget har 7 500 anställda.

Antalet anställda i Autotube är 313 personer och bolaget omsatte 680 miljoner kronor 2015. Resultat efter finansnetto var 49 miljoner kronor samma år. Siffrorna gäller för Autotube Group som innefattar både fabriken i Varberg och den i Ulricehamn.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078