23948sdkhjf

Viktig milstolpe för Karlskogabolaget

Ska leverera bipolära flödesplattor till Suzhou China Hydrogen.
Cell Impact har fått en order som en viktig milstolpe mot ett strategiskt samarbete med ett kinesiskt bränslecellsbolag. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ett första viktigt steg har uppnåtts i Cell Impacts arbete att tillsammans med Ulricehamnsbaserade AP&T teckna ett samarbetsavtal med det kinesiska bränslecellsbolaget Suzhou China Hydrogen.

Cell Impact, med bas i Karlskoga, har inom ramen för de diskussioner som har förts mellan parterna fått en order på att leverera de första anpassade prototypplattorna, så kallade bipolära flödesplattor.

Anpassningen består i att plattornas konstruktion ska optimeras för tillverkning med Cell Impacts höghastighetsteknik i en automatiserad produktionslina konstruerad av AP&T, och den ytbeläggningsutrustning som Suzhou China Hydrogen har beställt från en annan samarbetspartner.

Ordern är värd cirka 1,5 miljoner kronor för Cell Impact och är en del och fortsättning på den tidigare kommunicerade avsiktsförklaringen i mitten av oktober.

Leveransen planeras ske under tredje kvartalet 2017, och flödesplattorna kommer att produceras i Cell Impacts nya produktionslinje i Karlskoga.

– Vi ser ordern som ett viktigt steg för ett kommersiellt genombrott på den kinesiska marknaden där vår förhoppning är att ordern på sikt ska kunna leda till utökat samarbete. Ordern är ett led i Cell Impacts erbjudande av kvalitativa flödesplattor till en kostnadseffektiv nivå till bland annat den expansiva kinesiska marknaden, säger Mats Wallin, vd på Cell Impact.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109