23948sdkhjf

Börsbolagets dotter växer i Vadstena

De behöver anställa svetsare, inköpare, plåt- och verkstadsoperatörer.
Framtiden ser ljusare ut för Fredriksons Verkstad i Vadstena som nu söker ny personal. Det rapporterar Affärsliv.com.

Fredriksons ägs av börsnoterade Xano Industri.

De behöver nyrekrytera svetsare, inköpare och plåt- och verkstadsoperatörer.

Fredriksons ser ökad efterfrågan och orderingång inom industrin för livsmedel, sjukvård och miljö där de har sina största kunder.

Bolaget har dock svårt att hitta personal.

– Det finns inte samma industriella tillverkning som förr. Dessutom har verkstadsarbetet utvecklats väldigt mycket. Många, särskilt unga, föreställer sig en verkstadsmiljö som skitig och fysiskt slitsam, men idag sköts i stort sett allt av datorer och robotar. Vi arbetar bara med modern teknik så det är en förutsättning att man är teknikintresserad, och så ser det ut på de flesta industrier idag. Men tyvärr är det inte riktigt den bilden man har av branschen, säger Fredriksons vd Kristian Rustan till affärssajten.

Fredriksons startade 1917 och har sedan dess haft sina rötter i Vadstena. 2006 flyttades 100 miljoner av omsättningen till en ny fabrik i Kina.

Det är tillverkningen av transportörsystem till livsmedelsbranschen som varit företagets kärnprodukt sedan starten 1917. Produkten utvecklas, tillverkas och levereras direkt från fabriken i Vadstena.

Företaget gör även så kallade kontraktsjobb, eller beställningsjobb, där ritningar kommer direkt från kunderna. Bland annat tillverkas delar till strålknivar, röntgenapparater och dränkbara pumpar.

De senaste åren har bolaget investerat 70 till 80 miljoner kronor för att ha en modern park.

– Industrin har kommit till en ny renässans och då kräver det som företag att vara alert och våga investera. Det gör vi, och jag tror att det är främsta orsaken till att vi finns kvar, säger Kristian Rustan till Affärsliv.com.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094