23948sdkhjf

Engcon tar order i England

Bolaget bedömer att det här är början på något större.
Tiltrotatortillverkaren Engcon har fått en order från JN Bentley som är ett av Englands större byggbolag. Utrullningen avser tiltrotatorer till deras tre nya Komatsu-hjulgrävare. Det framgår av ett pressmeddelande.

Varje maskin utrustas med tiltrotatorn EC219 samt det säkra redskapsfästet Q-Safe. Engcon menar att det här är början på något större.

Engcon har de senaste åren satsat hårt på den europeiska marknaden och ser nu en ökad efterfrågan på bolagets produkter.

– Det märks att flera marknader i Europa börjar ta till sig de effekter våra tiltrotatorer ger, så som ökad säkerhet, effektivitet och besparingar vad gäller tid och kostnader, säger Stig Engström, grundare och ägare av Engcon.

Engcon finns utöver Norden och England även representerade i Frankrike, Tyskland och Nederländerna.

– Vi kan lätt glömma bort att tiltrotatorn är en svensk uppfinning, vilket gör den självklar för oss i Norden. Men i Europa är det försvinnande få grävare som är utrustade med en tiltrotator. Därför finns det stor potential, säger Stig Engström.

Tiltrotatorn är grävmaskinens handled.

Engcon är baserade i Strömsund i Jämtlands län och omsatte förra året omkring 800 miljoner kronor och har cirka 200 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.081