23948sdkhjf

SSAB har utvecklat tjänsteerbjudandet

Enheten bidrar med lösningar till både tillverkande företag och eftermarknaden.
SSAB etablerade i maj förra året en ny affärsenhet, SSAB Services, för att förbättra bolagets fokus på service och helhetslösningar för både tillverkande företag (OEM) och eftermarknaden.

SSAB Services ansvarar för SSAB:s utökade globala serviceutbud och inkluderar koncepten Hardox Wearparts och SSAB Shape.

– Ett av SSAB:s mål på koncernnivå är att öka försäljningen av premiumklassade höghållfasta stål. Vi kan göra detta genom att utveckla unika kundapplikationer och tjänster. En av våra styrkor är vår möjlighet att samarbeta med kunderna för att tillsammans skapa innovation och nya affärsmodeller, säger Gregoire Parenty, chef för SSAB Services sedan februari 2016.

Utvecklingen av serviceerbjudandet är inriktat på att driva fram en lönsam tillväxt för koncernen och även för att minska påverkan av den cykliska effekten inom stålbranschen. Nya sätt att samarbeta med kunder resulterar även i ett förbättrat varumärkesvärde.

Sammanslagningen mellan SSAB och Rautaruukki 2014 gav upphov till nya företagstillgångar som skulle kunna optimeras och hanteras bättre i det nya företaget.

För att serva kunderna på eftermarknaden har SSAB breddat sitt slitstålsutbud för att inkludera överlappningsprodukter och andra kompletterande produkter. Som en del av bolagets paket kan de även mäta och identifiera slitage på befintlig utrustning, analysera användningsförhållanden och behov samt beräkna fördelarna med användning av nya och förbättrade verktyg, till exempel 3D-skanning eller beräkningsverktyget Wear Calc.

Hardox Wearparts är ett internationellt nätverk av företag som tillhandahåller slitdelsprodukter och relaterade tjänster gentemot branscher utsatta för omfattande slitage på maskiner och utrustning. Nätverket finns representerat i 72 länder och består för närvarande av cirka 265 företag. 16 av dessa ägs av SSAB. Hardox Wearparts erbjuder reservdelar och rådgivning till den lokala eftermarknaden inom bland annat gruv-, stenbrott, infrastruktur-, samt återvinnings- och byggsektorn.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094