23948sdkhjf

Garo får stororder på laddstolpar

Ska skeppa ut 500-600 laddare till Swedavia.
Gnosjöbolaget Garo har fått en order på 500-600 laddare från Swedavia. Det framgår av ett pressmeddelande.

Swedavia har i ett anbudsförfarande avseende upphandling av laddstolpar valt att ingå avtal med Rexel Sverige om leverans av laddstolpar.

Laddarna kommer att rullas ut över en period på tre år.

Laddarna är av typen LS4, vilken är Garos nylanserade laddstolpe som kan kommunicera via molntjänster som utför betallösningar och driftövervakning.

Swedavia äger, driver och utvecklar ett nätverk av tio svenska svenska flygplatser, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Hållbar utveckling och en minskning av sitt eget miljöavtryck är ett viktigt fokusområde för bolaget.

Rexel Sverige är en del av en av världens största elgrossistkoncerner med verksamhet i 38 länder.

– Vi är väldigt glada över att ha fått förtroendet att leverera vår nya generation laddare till Swedavia. Vi är övertygade om att bolagets privat- och affärsresenärer kommer att uppskatta den utökade service som möjliggörs av den kraftiga utbyggnaden av laddstationer på Swedavias flygplatser, säger Garos vd Stefan Jonsson.

Garo bedriver verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Irland och Polen.

Koncernen omsätter cirka 550 miljoner kronor och har cirka 260 anställda. Huvudkontoret finns i Gnosjö. Aktien är noterad på Stockholmsbörsens lista för mindre bolag, small cap.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078