23948sdkhjf

Industritillverkarens bolag i rekonstruktion

Syftet är att omvandla enheten till ett logistik- och servicecenter.
Hanza har på fredagen ansökt om företagsrekonstruktion av dotterbolaget Hanza Finland i Vasa. Det framgår av ett pressmeddelande.

Syftet är att slutföra omvandlingen av enheten till ett logistik- och servicecenter. Under rekonstruktionen fortsätter verksamheten i Vasa enligt plan. Åtgärden förväntas inte leda till någon ökad kostnad för Hanza, heter det.

Som en sista del av accelerationsprogrammet Frontrunner, beslutade bolaget i oktober 2016 att avveckla tunnplåtsbearbetningen i Vasa, Finland, och omvandla bolaget till ett logistik- och servicecenter för lokala kunder.

Under det fjärde kvartalet 2016 har Hanza Vasa därför omorganiserats och personalen minskats, samtidigt som produktionen förts över till bolagets globala tillverkningskluster.

– Vi förändrar verksamheten i Vasa i nära samarbete med kunder, anställda och affärspartners, säger Erik Stenfors, Hanzas koncernchef.

Under rekonstruktionen fortsätter verksamheten i Vasa enligt plan.

Hanza är en industriell tillverkare. Bolaget levererar tillverkningslösningar inom mekanik, elektronik, kablage och slutmontering. Bland kunderna finns stora industribolag som Atlas Copco, Ericsson, ABB och Saab Defense.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078