23948sdkhjf

Duroc gör jätteförvärv inom termoplaster

Köper bolag som omsätter 1,9 miljarder i USA, Storbritannien, Österrike och Belgien.
Den börsnoterade industri- och handelskoncernen Duroc har tecknat avtal om förvärv av International Fibres Group, IFG, en stor producent av polypropylenbaserad fiber och filamentgarn. Det framgår av ett pressmeddelande.

Polypropen är en av de vanligaste termoplasterna. Plasten är uppbyggd av propen och kallas ibland för polypropylen.

IFG tillverkar cirka 110 000 ton fibrer och garn per år i sina dotterbolag i USA, Storbritannien, Österrike samt Belgien vilket genererar en omsättning om cirka 1,9 miljarder kronor. Resultatet före skatt utgjorde 2015/16 cirka 90 miljoner kronor, belastat med en kundförlust om cirka 17 miljoner i IFG:s amerikanska dotterbolag.

Fibern används för en mängd olika applikationer av industriella köpare inom till exempel bil- och textilindustrin.

Den utvidgade koncernens huvudsakliga inriktning är att genom förvärv av främst industriella verksamheter växa på den internationella marknaden.

Framgent uppges det finnas goda förutsättningar för tillväxt såväl organiskt som genom kompletterande förvärv. Verksamheten är kapitalintensiv och tilläggsinvesteringar inom ramen för en befintlig infrastruktur kan, med betydande produktionssynergier, erbjuda hög marginell lönsamhet, heter det.

Duroc har genomgått en omfattande omstrukturering de senaste åren då olönsamma dotterbolag har sålts av eller avvecklats.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078