23948sdkhjf

Köper legotillverkare med 18 anställda

Bolaget tillverkar silikon och gummi i nordvästra delen av Polen.
UW-ELAST, som ingår i Garpco-koncernen, har förvärvat företaget TM Rubber SP som tillverkar produkter av silikon och gummi. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den största delen av produktionen handlar om legotillverkning.

Planerar ni att växa verksamheten vid fabriken i Polen?

– Ja vi kommer satsa rätt hårt på att få verksamheten i Polen att växa. Vi sätter spaden i backen och bygger ut en avdelning till så fort det går, uppger Henrik Jungert, vd och marknadsansvarig på EW-ELAST, för Metal Supply.

TM Rubber SP har i dagsläget 18 anställda och ligger i Dobra utanför Szczecin i nordvästra Polen. En stor del av produktionen sker redan i dag till kunder i Skandinavien och merparten av produkterna är medicinska produkter som är tillverkade av flytande silikon.

Gotlands Gummifabrik, GGF, är sedan flera år ett helägt dotterbolag till UW-ELAST och tanken med förvärvet av TM Rubber SP är att skapa en stark och konkurrenskraftig aktör i segmentet polymera material. Gotlands Gummifabrik ska tillsammans med TM Rubber erbjuda legoproduktion av gummi- och silikonprodukter, där de olika bolagen ska inrikta sig mot olika kundsegment.

TM Rubbers nybyggda anläggning i Polen är främst anpassad för tillverkning av produkter inom medicinteknik.

Viss del av produktionen i Gotlands Gummifabrik inom ”medtechprodukter” flyttas över till TM Rubber då lokaler och förutsättningarna uppges vara mycket bättre där.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.126