23948sdkhjf

Dynapac ute till försäljning

En viktig produktionsort i Sverige är Karlskrona där bolaget har cirka 740 anställda.
Atlas Copco planerar att avyttra sin verksamhet för vägbyggnadsutrustning. Det framgår av ett pressmeddelande.

Uppgifter om en sådan affär har florerat i media den senaste tiden.

Orsaken till den planerade avyttringen uppges vara att divisionen saknar de stordriftsfördelar som behövs för att bli nummer ett eller två inom marknadssegmentet. Med avyttringen ämnar Atlas Copco att hitta en bättre ägare för verksamheten, heter det.

Indikativa värderingar av verksamheten visar ett behov av en nedskrivning på cirka 2 miljarder kronor, främst relaterat till immateriella tillgångar.

Divisionen Road Construction Equipment, som ingår i affärsområdet Bygg- och anläggningsteknik, tillverkar vältar för asfalt och jordpackning, fräsar och asfaltsutläggare. Produkterna är kända under varumärket Dynapac.

Verksamheten omfattar försäljnings- och serviceverksamhet i 37 länder och produktionsenheter i fem länder; Sverige, Tyskland, Brasilien, Indien och Kina. Verksamheten har 1 265 anställda och intäkter på cirka 2,9 miljarder kronor 2016.

En viktig produktionsort för Dynapac i Sverige är Karlskrona där bolaget tillverkar vibrerande vägvältar från 2 till 27 ton och har cirka 740 anställda.

Dynapac grundades 1934 som Vibroverken i Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109